Coaching met Paarden

Waarom coaching met paarden?

Paarden accepteren dat alles continue verandert. Ze laten je zien, hoe je met je volle bewustzijn in het hier en nu leeft; vrij van oordeel en kleine beslommeringen.
In het contact met paarden èn van ze leren, hoe ze met deze non-lineaire wereld om gaan, ligt de sleutel tot betere beslissingen leren nemen. Dat brengt je een hogere kwaliteit van bestaan.
Als trainer, coach en therapeut zie ik het paard als meer dan een spiegel voor menselijke projectie. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek onderschrijft, dat dieren als paarden hun eigen intelligentie hebben en dat zij zelfstandig denkende, lerende en voelende wezens zijn. Paarden overleven als soort al meer dan 50 miljoen jaar succesvol op aarde, tien keer langer dan wij mensen. Paarden spelen al duizenden jaren een prominente rol in de ontwikkeling van de menselijke geschiedenis en vooruitgang. Door goed naar paarden te kijken, leer je, hoe je evenwichtig leeft.

In de aanpak ‘coachen met Paarden’ zetten wij het paard niet in als ‘knuffeldier’ of ‘spiegel’, maar als partner met volwaardige cognitieve vermogens;

een partner die een bewust en onbewust heilzaam effect op onze psyche heeft.
Een paard is een partner, waarmee je natuurlijk best mag knuffelen, als je daarbij rekening houdt met de grenzen, die het paard daar zelf in aangeeft.
Het natuurlijke kuddegedrag van paarden staat model voor effectieve communicatie, authentieke relaties, en optimale rolverdeling in leiderschap,
teams en organisaties op basis van individuele talenten en competenties.
Paarden leren je het geheim van lichaamstaal: de ‘overige 90%’ van je communicatie.
Paarden tonen je, dat jezelf bewustzijn van je kwetsbaarheid een bron is van kracht in plaats van zwakte, en dat je je niet als een roofdier hoeft te gedragen om sterk in het leven te staan.

Zie ook:
Workshop “Kind & Paard”
Workshop voor volwassenen

Aukje met paarden

Reageren is niet mogelijk