Workshop ‘Kind & Paard’

Workshop ‘Kind & Paard’

In de workshop ‘Kind & Paard staat het kind centraal.
Hoe benader je een paard en hoe voel je je bij paarden…?
Ik leer je het paard te vertrouwen en bouw dit stap voor stap met je op.
Je doet grondwerk door naast het paard te lopen en je leert met je lichaamstaal te werken, waardoor je het paard begeleidt. Hoe groot en sterk het paard ook is, als je leiderschap toont, maakt het niet uit hoe klein of groot je bent.

In deze workshop van 1 1/2 uur laat ik je zien hoe je een paard gaat begrijpen en hoe je leiderschap creëert. Hierdoor voel je jezelf ook begrepen. Dat is voor kinderen heel belangrijk, want dit geeft zelfvertrouwen.
Paarden helpen je met een hoger bewustzijn ontwikkelen. Ze helpen je ook met een beter concentratie-vermogen als je je huiswerk maakt op of rond het paard. Dit fenomeen is nog steeds niet wetenschappelijk bewezen. Wel geven resultaten van andere onderzoeken een mogelijke verklaring hiervoor, zoals vrijkomen van serotonine als je met dieren in aanraking komt of het effect dat de verhoogde stimulering van de motorische schors heeft op andere hersengebieden via de witte stof. Hoe het precies zit, in nog niet bekend. Dat kinderen die cognitieve taken doen op een paard, steeds weer tot de ontdekking komen, dat ze veel meer kunnen, dan ze denken, blijft geweldig!

Aukje met paard en kind

Mijn paarden zijn kinderen gewend en erg knuffelig en gevoelig. Mijn 2 grotere paarden zijn Spaanse paarden van het ras Pura Raza Espanola. Dit zijn extreem gevoelig en mens gerichte paarden.
Als een kind een paard leidt, dan krijgen zowel kind als paard meer zelfvertrouwen en voelen de kinderen zich ook in ‘t dagelijkse leven zelfverzekerder en krachtiger.

Deze workshop is speciaal toegespitst op kinderen; duurt 1,5 uur en kost 15 euro per keer.
Aan de workshop mogen in zijn totaliteit 5 kinderen mee doen.

Deze workshop is ook een vervolg voor kinderen die al vaker zijn geweest.

Aanmelden; mail naar info@coachingmetpaardenoosterbeek.nl

 

Aukje_Flyer2_web

Flyer workshop ‘Kind & Paard’

Reageren is niet mogelijk