Workshop voor volwassenen

Workshop voor volwassenen

Tijdens deze workshop kijken we met onze paarden naar wat zij jou over jezelf willen vertellen. Het werk met de paarden geeft een waardevrij en helder beeld van eventuele thema’s of patronen. Je ervaart dat, wat er gaande is, en hoe dit in het hier en nu invloed heeft op je leven en welzijn. Het is niet nodig om diep te graven in het verleden of om zaken her te beleven.

Hoe werkt het? We maken in dit werk gebruik van de oer impulsen die bij paarden, ondanks duizenden jaren van domesticatie, nog steeds van kracht zijn. Paarden zijn vluchtdieren die in kuddes leven met een duidelijke missie: samen overleven. Veiligheid, eten en drinken en sociale cohesie. Deze missie vraagt om een hiërarchie en duidelijkheid over de positie van elk dier in de kudde. Paarden zijn continue bezig met het scannen van hun omgeving, terwijl ze grazen houden ze alles in de gaten. Daarnaast checken (voelen) ze de gemoedstoestand en positie van de soortgenoten waarmee ze in contact komen in de kudde.

Deze oerprincipes gelden ook in het contact met mensen. Als we met een paard in contact komen scannen ze ons en bepalen of wij bijdragen aan hun veiligheid, of ze ons kunnen vertrouwen en wat onze gemoedstoestand is. Zij kunnen dit checken omdat een mens “druk” opbouwt in zijn/haar energie op het moment dat er iets gaande- of gebeurt is dat enige vorm van impact heeft (ervaringen, emoties, gedachten, trauma). Op deze druk reageert het paard onmiddellijk met hele duidelijke signalen en lichaamstaal.
Het onbewuste van de mens herkent deze signalen en weet dit te vertalen naar de gebeurtenis. Vervolgens bespreken we met je wat je ziet, wat je voelt en wat dat met je doet in de dagelijkse praktijk. Door herkenning en erkenning verdwijnt de druk en start de acceptatie. Daarnaast is het onze ervaring dat paarden een helende werking hebben.

Workshop voor volwassenen in groepjes van max 5 personen of een coaching voor 1 a 2 personen.

Jan+Paard

Reageren is niet mogelijk